ВООЗ рекомендує споживати в день не більше шести чайних ложок цукру. Адже його надмірна кількість у раціоні — загроза не лише появи зайвої ваги, а й проблем зі здоров’ям (діабет, запальні процеси, метаболічні порушення). Хоч відмовитися від цукру непросто, ми наводимо поради, що допоможуть обмежити його кількість у раціоні, а пристосуватися до здорових змін у харчуванні
- Споживайте замість кондитерських виробів свіжі та сухі фрукти.
- Замініть соки та газовані напої, які містять доданий цукор, на фрукти й овочі або воду.
- Намагайтеся менше споживати соуси та кетчупи, які можуть містити багато цукру. Замість них рекомендуємо їсти овочеві салати зі спеціями та травами.
- Обмежте вживання фаст-фуду та напівфабрикатів, оскільки вони теж містять цукор.
- Припиніть додавати до чаю або кави по декілька ложок цукру.